Publicitat
Publicitat

Rajoy abaixa la prestació d'atur i suprimeix la paga extra de Nadal dels funcionaris

El president del govern espanyol manté la durada de 24 mesos de la prestació d'atur i avança canvis en el sistema de pensions

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dimecres al Congrés dels Diputats que se suprimeix la paga extra de Nadal per als funcionaris, diputats i senadors; i que es redueix el valor de les prestacions d'atur.

Hi haurà canvis en el model de prestació d'atur perquè "no tingui efectes desincentivadors" en la recerca de feina, i a partir del sisè mes la base reguladora dels nous aturats passarà del 60% al 50%. La durada de la prestació, de 24 mesos, es manté intacta.

La supressió de la paga serà definitiva per als alts càrrecs de totes les administracions públiques, diputats i senadors, mentre que per a la resta de funcionaris serà compensada a partir del 2015 amb una contribució al fons de pensions.

Rajoy ha avançat que s'ajustarà el nombre d'alliberats sindicals al que disposa estrictament la llei, s'equipararan les condicions en situació d'incapacitat temporal a les de la resta de treballadors i es facilitarà la mobilitat dels empleats públics. També ha considerat necessària una revisió integral de la funció pública, perquè creu que l'ocupació pública s'ha d'adaptar a la realitat econòmica del moment.

Alhora, ha assenyalat que la partida de sous i salaris de l'administració és una de les de més quantia dels pressupostos, i el nombre d'empleats públics ha crescut des del 2007 en 289.000 persones, mentre que al sector privat s'han destruït 2,9 milions de llocs.

Canvis a pensions i privatitzacions

El president ha avançat, a més, que portarà al Pacte de Toledo un nou projecte de llei sobre el sistema de pensions per accelerar l'aplicació del factor de sostenibilitat i abordar la jubilació anticipada. També ha dit que s'impulsaran mesures de liberalització i privatització de serveis ferroviaris, transports i aeroportuaris.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT