Economia 26/10/2012

El sindicat de funcionaris no dóna suport a la vaga general del 14-N

El CSI-F argumenta que les pressions dels treballadors públics de tot Espanya han fet "moure fitxa" a l'administració i considera que es tracta d'una vaga política

Efe
1 min

MadridEl sindicat de funcionaris CSI-F no secundarà la vaga general del pròxim 14 de novembre (promoguda per la UGT i CCOO) per responsabilitat, ja que considera que en un moment en què s'està reflexionant sobre la possibilitat de demanar ajuda a Europa, l'atur pot influir en la negociació de les condicions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, segons ha explicat aquest divendres el president del sindicat, Miguel Borra, també s'ha adoptat aquesta posició perquè les pressions dels treballadors públics de tot Espanya han fet "moure fitxa" a l'administració i perquè consideren que es tracta d'una vaga política. Ha assenyalat que aquesta decisió ha estat presa per una "immensa majoria" dels responsables del sindicat, encara que no ha estat unànime.

Així, CSI-F es desvincula del suport que la Cimera Social −de la qual forma part juntament amb un altre centenar d'organitzacions− ha donat a la convocatòria de vaga general de CCOO i UGT.

Segons el president del CSI-F, ahir l'administració es va comprometre per escrit, també amb CCOO, UGT, CIGA i USO, a obrir la taula de negociació de les condicions laborals que portava mesos bloquejada i que ha dut a una política marcada per la "inacció, la imposició, les retallades i de fets consumats".

Respecte al component polític de la vaga, ha subratllat que l'aturada s'està vinculant a la demanda d'un referèndum i que el CSI-F no està "per posar o treure governs" ni per reivindicar accions que no siguin estrictament laborals. Ha dit que el dia 7 de novembre hi haurà una reunió de la cimera social en la qual, ha dit, hi ha altres organitzacions que també s'han posicionat en contra de la vaga.

stats