FINANCES
Economia 13/05/2012

CaixaBank necessitarà provisionar 3.389 milions per complir els nous criteris, que extreurà dels resultats

La xifra inclou els 1.290 milions d'euros que corresponen a Banca Cívica, entitat que CaixaBank va comprar recentment. Bankia haurà de provisionar 4.722 milions.

Ara / Efe
1 min

BarcelonaCaixaBank haurà d'aportar unes provisions de 2.100 milions d'euros (1.470 milions nets d'impostos) per complir la reforma financera aprovada divendres passat pel govern espanyol. A aquesta xifra caldrà sumar-li els 1.290 milions que haurà de provisionar Banca Cívica, entitat que La Caixa va adquirir recentment.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons que ha informat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), CaixaBank absorbirà l'impacte dels nous requeriments d'aquesta segona reforma financera del govern espanyol amb els seus resultats i les seves plusvàlues en la seva gestió. L'entitat calcula que la seva ràtio de capital principal ("core capital") seguirà sent adequat després d'aquestes provisions, i el xifra en l'11,3 per cent després de l'aplicació del reial decret aprovat divendres pel Govern espanyol.

Per la seva banda, Bankia ha comunicat que necessitarà aportar 4.722 milions d'euros per complir les provisions que requereix el govern espanyol.

stats