Calma a l'aeroport del Prat en la segona jornada de vagues simultànies

Els vigilants de seguretat i el personal de terra d'Iberia convoquen aturades aquest cap de setmana

La segona jornada de vagues simultànies a l'aeroport de Barcelona –de vigilants de seguretat i de personal de terra d'Iberia– ha començat aquest diumenge sense incidències i amb normalitat a les terminals. Fonts d'Aena han explicat a Europa Press que després d'haver superat la primera hora del matí, quan hi ha més afluència, la previsió és que se segueixi en la normalitat "si no hi ha cap imprevist gran".

Les mateixes fonts han informat que el temps d'espera per passar el control de seguretat no ha superat els 15 minuts fins a les 10.00 hores. A causa de la vaga, s'han cancel·lat de manera preventiva 66 vols de Vueling i sis d'Iberia programats per a aquest diumenge. L'aeroport de Barcelona operarà un total de 1.075 vols al llarg del dia (75 més que dissabte), comptant enlairaments i aterratges.

Normalitat al Prat en el primer dia de vaga del personal d'Iberia

La primera jornada de vaga també va transcórrer ahir amb normalitat. Iberia va assegurar a primera hora del matí que l’aturada havia tingut un seguiment del 10% i que no s’havia identificat cap incidència relacionada amb el conflicte laboral. Tot i així, el sindicat UGT va denunciar que s'havien fixat uns serveis mínims "excessius" que impedien que molts dels treballadors se sumessin a la vaga.

Més continguts de