Publicitat
Publicitat

CatalunyaCaixa ven la seva plataforma immobiliària a Blackstone per 40 milions

El fons internacional assumirà la plantilla de CatalunyaCaixa Immobiliària, que formen 140 persones

CatalunyaCaixa ha tancat la venda de la seva divisió immobiliària al fons internacional Blackstone per uns 40 milions d'euros.

Blackstone assumirà a l'actual plantilla de CatalunyaCaixa Immobiliària (CXI), formada per unes 140 persones, i mantindrà Eduard Mendiluce com conseller delegat de la societat, segons ha informat avui l'entitat financera.

CatalunyaCaixa Immobiliària va vendre o llogar 6.000 immobles per valor de 680 milions d'euros el 2013, i compta amb un volum d'actius de prop de 9.000 milions.

Blackstone és el major gestor d'inversions de béns immobles del món i compta amb més de 79.000 milions de dòlars de capital d'inversors sota la seva gestió; la seva cartera inclou hotels, oficines, espais comercials, industrials i propietats residencials als Estats Units, Europa i Àsia.

CatalunyaCaixa, que està pendent de ser subhastada pel fons De reestructuració Ordenada Bancària (FROB), va tancar l'any passat amb un benefici de 532,2 milions d'euros, una vegada realitzada la seva recapitalització i sanejament, davant de les pèrdues d'11.856 milions que va tenir el 2012.

D'aquests beneficis, un total de 167,8 milions són de caràcter recurrent, això és, procedeixen estrictament del negoci bancari, mentre que la resta, 364,4 milions, s'atribueixen a dotacions, actius fiscals i canvi d'híbrids.

CatalunyaCaixa, que ha rebut ajudes públiques per valor de 12.050 milions, assegura que ha accelerat la seva reestructuració en l'últim any per ser més "atractiva" amb vista a la seva futura venda.

En aquest sentit, destaca la culminació del procés de canvi d'instruments híbrids, el tancament d'un acord laboral sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), la venda de Telentrada i, ara, la de la seva divisió immobiliària

Més continguts de