Cottet trasllada la seva botiga insígnia del Portal de l'Àngel a la rambla de Catalunya

L'empresa d'òptica i audiologia estudia una expansió a Portugal o el Marroc d'aquí un any

La cadena d'òptica i audiologia Cottet ha obert una nova botiga insígnia al centre de Barcelona, concretament a la rambla de Catalunya, que substituirà l'històric establiment de l'empresa al Portal de l'Àngel, que tancarà aquest mes les seves portes.

La botiga del Portal de l'Àngel que ara clausurarà va ser la primera de la cadena, oberta el 1902. Formava part d'un edifici propietat dels amos de Cottet, juntament amb altres branques de la família que no tenen participacions en el negoci òptic.

Inicialment, la cadena d'òptica pagava un lloguer de renda antiga molt per sota del preu de mercat d'aquest carrer. Després d'un increment del lloguer, que continuava sent notablement inferior a la mitjana, la família propietària es va acabar venent l'edifici i Cottet va optar per traslladar la botiga al nou local de lloguer de rambla de Catalunya. A més, l'empresa ha cedit a la ciutat de Barcelona l' emblemàtic termòmetre que ocupava tota la façana de l'edifici del Portal de l'Àngel, reconegut per l'Ajuntament com a "petit paisatge urbà".

La nova botiga a la rambla de Catalunya està a uns 300 metres de la del Portal de l'Àngel i té 1.000 metres quadrats, separats en 400 metres a nivell de carrer i 600 en una planta subterrània. Cottet hi ha invertit 1,5 milions d'euros i compta amb diverses àrees d'innovació tecnològica i altres pensades per millorar l'experiència de compra del client.

Expansió internacional

El president i besnet del fundador, Javier Cottet, ha assegurat que l'empresa estudia un procés d'expansió internacional d'aquí a aproximadament un any, amb el Marroc i, sobretot, Portugal, com a possibles destinacions. La companyia encara està elaborant els plans de negoci abans de prendre una decisió definitiva.

L'empresa té una plantilla de 246 treballadors i 49 botigues a Espanya i una a Andorra. A més de l'obertura del local de la rambla de Catalunya, aquest any Cottet també ha renovat els seus establiments de Girona i del carrer Serrano de Madrid (el segon del grup en facturació), i vol expandir els punts de venda exclusius d'audiologia dels 15 actuals fins a 50 en un període de cinc anys. A més, també ha tancat dues botigues als centres comercials Glòries de Barcelona i Style Outlets de Viladecans. El grup preveu assolir unes vendes de 27 milions d'euros el 2019, una xifra "lleugerament superior" a la del 2018, segons el seu president.