Economia 29/08/2012

De Guindos diu que el 'banc dolent' no tindrà cap cost per al contribuent

Rebutja noves retallades per aconseguir que el BCE compri deute

Efe
1 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha afirmat aquest dimecres que "ningú està negociant cap tipus d'ajust addicional" per aconseguir que el Banc Central Europeu (BCE) intervingui en el mercat de deute espanyol per reduir la prima de risc.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre ha assegurat també als dirigents del PP que la transferència d'actius al futur 'banc dolent' no suposarà "mai" un cost per al contribuent.

El decret que aprovarà el govern espanyol divendres, que serà l'"autèntica reforma del sistema financer", segons ha dit el ministre a la reunió de l'equip econòmic del Partit Popular, en la qual ha insistit que la nova reforma no tindrà cost per a la ciutadania.

En la roda de premsa anterior a la reunió, De Guindos ha afirmat que "és molt important tenir en compte que Espanya complirà els seus objectius pressupostaris, independentment de la intervenció" del BCE.

De fet, ha insistit que "el compromís del govern d'Espanya amb la consolidació fiscal és absolut, és total", i això és "el que han de tenir en consideració els socis europeus".

stats