Els ERO cauen a la meitat el 2014 però els acomiadaments individuals baixen menys

Uns 5.200 treballadors van perdre la feina degut a un expedient, mentre que prop de 49.000 van ser acomiadats individualment, segons CCOO

La millora de l'economia l'any passat va fer es reduïssin el nombre d'Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) un 59% a Catalunya i que el nombre d'afectats, 22.500 treballadors, fos un 67% inferior al del 2013. Vuit de cada deu d'aquests treballadors afectats per ERO no va perdre la feina sinó que va patir una suspensió de feina temporal o una reducció de jornada, segons l'informe que ha presentat aquest dimarts CCOO de Catalunya.

Si bé el descens dels ERO ha estat molt accelerat (el més fort des de l'esclat de la crisi), els acomiadaments individuals no s'han reduït al mateix ritme. l descens, en aquest cas, ha estat de només el 10% l'any passat amb prop de 49.000 persones que va perdre la feina per aquesta via. "L'acomiadament individual, sobretot arran de la reforma laboral, segueix sent la principal via de rescissió de contractes entre les empreses", ha explicat el secretari d'Acció Sindical i Política Sectorial de CCOO de Catalunya, José Cachinero.

Els 1.600 ERO registrats a Catalunya l'any passat, encara són pràcticament el doble dels que hi va haver l'any 2008, previ a l'entrada en recessió de l'economia. Per sectors, l'any passat van ser els serveis els qui van concentrar més processos d'aquest tipus (més de 900) però en número de persones el major impacte se'l va endur la indústria, amb més d'11.800 afectats.