Espanya és el segon país de la UE amb els preus de banda ampla més cars

Un estudi de la Comissió Europea assegura que la connexió de les llars espanyoles és de les més costoses, només superada per Cròacia

És la banda ampla més cara a Espanya que en altres països de la UE? Segons la Comissió Europea, sí. L’estat espanyol és el segon país amb l’internet a les llars i empreses més car dels vint-i-vuit, només superat per Croàcia, segons un informe publicat per l’executiu sobre els progressos en la societat digital.

Després d’Espanya, les tarifes més cares són les d’Eslovènia, Xipre i Portugal, i les més barates a Suècia, Alemanya, Finlàndia i Àustria. D'altra banda, si és té en compte el nivell d’ingressos, la Comissió Europea assenyala que la banda ampla de les llars espanyoles és la segona més cara de la Unió.

L’informe de l’executiu europeu analitza els avanços en l’àmbit digital dels estats membres. Espanya ha avançat una posició en el rànquing, on es troba en el número 14. Amb tot, l’ús de les tecnologies digitals de les empreses i la prestació dels serveis públics és superior a la mitjana europea. Paradoxalment, la cobertura de banda ampla i la xarxa 4G estan també per sobre de la mitjana. 

En canvi, només un 53% dels espanyols compten amb competències digitals, un percentatge molt inferior a ciutadans d'altres països; per exemple, compten amb un ús limitat del correu electrònic. Tot i així, l’informa valora que els espanyols consultin diaris digitals i consumeixin música i vídeos sota demanda de forma habitual, activitats en les quals se situen en la mitjana europea. Amb tot, Andrus Ansip, vicepresident per a l’Economia Digital, creu que Espanya “encara pot millorar” i “fer molt més”.