Espanya rebutja la patent única europea perquè no inclou el castellà

Les patents passaran de costar 36.000 euros a 5.000 per a les empreses dels 25 països que l'han aprovat

El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimarts l'entrada en funcionament de la patent única europea, una eina que s'ha negociat durant tres dècades i que serà molt beneficiosa per a totes les empreses europees... excepte per a les espanyoles i les italianes. I és que Espanya i Itàlia són els dos únics estats de la Unió Europea que no l'han adoptat perquè no inclou ni el castellà ni l'italià.

Gràcies a la patent única, una sola patent en un país de la Unió serà vàlida per a tota la UE, cosa que reduirà els costos per a les empreses d'uns 36.000 euros fins a entre 5.000 i 6.500 euros per patent.

La patent comuna inclou una legislació sobre el règim de llengües, que estableix que les patents estaran disponibles en anglès, francès i alemany, però se'n podran fer traduccions a qualsevol altra llengua. Malgrat tot, Espanya i Itàlia han decidit no participar-hi perquè la consideren discriminatòria per als seus idiomes.

El 70,8% del Parlament Europeu ha votat a favor de la patent única, mentre un 24% s'hi ha oposat. Els europarlamentaris del PP i del PSOE hi han votat en contra, i han trencat la disciplina de vot dels seus grups a l'eurocambra.