Economia 31/05/2013

Bankia no va cometre cap delicte en vendre preferents, segons Anticorrupció

La fiscalia assegura que l'entitat no tenia intenció d'enganyar ni "un pla dissenyat i preconcebut" d'alterar els preus dels títols

Efe
1 min
Bankia ha estat l'última entitat nacionalitzada i la que aportarà més actius al banc dolent.

MadridLa Fiscalia Anticorrupció ha informat aquest divendres que Bankia i les caixes que van donar lloc a aquesta entitat no van cometre cap delicte en comercialitzar les preferents. La Fiscalia considera que l'entitat no tenia ni intenció d'enganyar ni "un pla dissenyat i preconcebut" d'alterar el preu dels títols.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Ens trobem amb un producte que no es pot considerar fraudulent per si mateix i que, a la data de la comercialització, es trobava autoritzat i regulat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors", diu el ministeri públic en els informes en què s'oposa a admetre a tràmit les querelles que va rebre el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu.

La Fiscalia també rebutja que s'investiguin per aquests fets els exresponsables de la CNMV i del Banc d'Espanya, Julio Segura i Miguel Ángel Fernández Ordóñez, respectivament, ja que no se'ls pot atribuir participació en els delictes de frau dels quals parlen les querelles.

stats