Florentino Pérez fa calaix: ACS ven Urbaser a un grup xinès per quasi 1.400 milions

La constructora guanya 560 milions amb la venda de la filial de residus

La constructora ACS, que presideix Florentino Pérez, ha venut la seva filial de neteja viària i recollida i tractament de residus, Urbaser, a Firion Investments, companyia controlada per un grup xinès. L'import de la venda serà d'entre 1.164 i 1.399 milions, segons ha informat la companyia, en funció de diferents condicions.

Amb aquesta venda el grup constructor i de serveis que presideix el màxim dirigent del Reial Madrid obtindrà unes plusvàlues d'entre 325 i 560 milions d'euros. La venda està pendent d'aconseguir les autoritzacions de les autoritats.

L'import final de l'operació dependrà de "determinats paràmetres econòmics de futur" d'Urbaser, segons ha explicat ACS a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La filial d'ACS ha estat valorada per a l'operació entre 2.212 i 2.463 milions d'euros, incloent-hi el deute.

La venda d'Urbaser és la desinversió més gran feta pel grup que presideix Florentino Pérez i s'emmarca dins de l'estratègia de la companyia de rotació dels actius més madurs i de reducció del deute per invertir en nous projectes.

Urbaser va aconseguir l'estiu passat el contracte de la recollida d'escombraries de Madrid. A més, la companyia està present a França -amb contractes de recollida d'escombraries al centre de París- i al Regne Unit. També té contractes a diversos llocs del nord de l'Àfrica, Mèxic, Xile i l'Argentina.

Urbaser té una plantilla de 28.000 empleats, dels quals 2.195 són a Catalunya, i una cartera de contractes per uns 8.500 milions d'euros. L'any 2014 va facturar 1.650 milions d'euros.