Publicitat
Publicitat

Foment dispara la construcció de línies d'AVE

Els contractes d'alta velocitat creixen un 51%. El ministeri supera per primer cop des del 2009 els 1.000 milions d'euros d'adjudicació d'obres

El ministeri de Foment va adjudicar contractes d'obres per un import de 1.074 milions d'euros en els deu primers mesos de l'any, un 49,7% més que en el mateix període de 2013, gràcies a l'impuls donat a la contractació de projectes de ferrocarril de alta Velocitat (AVE) i al manteniment de carreteres, segons dades del departament.

Entre els passats mesos de gener i octubre, Foment va signar contractes d'obres de construcció de línies AVE per 680 milions d'euros, un 51,5% més que un any abans.

D'aquesta manera, els projectes d'Alta Velocitat van copar gairebé les dues terceres parts (el 63,3%) del total d'obra pública adjudicada pel Departament que dirigeix Ana Pastor en els deu primers mesos de l'exercici.

Del seu costat, els contractes d'obres de carreteres contractats fins a l'octubre gairebé es van duplicar (96,3%) i van sumar 123,7 milions d'euros, gràcies a la reactivació de la inversió en conservació.

Entre els passats mesos de gener i octubre també va créixer, un 68%, el volum d'obres contractades per Aena, que van sumar 58,1 milions, mentre que Renfe va multiplicar per set (+677%) la seva adjudicació de treballs, que van suposar 16,5 milions d'euros.

Del seu costat, Ports de l'Estat va elevar un 28% el volum d'adjudicació d'obra, de manera que a tancament del passat mes d'octubre sumava 196,6 milions d'euros.

Per contra, la Societat Estatal d'Infraestructures Terrestres (Seittsa) no va signar cap contracte tampoc a l'octubre i ja acumula més de dos anys (des del juny de 2012) sense concedir cap obra.

En cas que el ministeri de Foment hagi mantingut aquest ritme de contractació durant els dos últims mesos de l'any, a la conclusió del exercici l'adjudicació d'obres rondarà els 1.300 milions d'euros. Aquesta dada suposarà superar la cota dels 1.000 milions per primera vegada des d'almenys el 2009 i el primer augment anual també des d'aquest any.

Més continguts de