ENERGIA
Economia 06/06/2011

Gas Natural i Repsol s'alien per comprar una empresa britànica

Repsol ha adquirit avui el 100% del capital de la companyia britànica SeaEnergy Renewables Limited (SERL) per un import de 57 milions d'euros per desenvolupar per primera vegada projectes d'energia eòlica marina

Efe
1 min

BarcelonaGas Natural ha manifestat avui el seu interès per sumar-se a Repsol en la compra de la britànica SeaEnergy, en què podria arribar al 50% del capital, segons que ha notificat avui a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per sumar-se, Gas Natural està "subjecta a les corresponents autoritzacions de les autoritats britàniques", ha advertit la gasista en la seva nota.

Gas Natural està "estudiant incorporar-se i podria participar fins a un 50% en els projectes de desenvolupament de parcs eòlics "offshore" al Regne Unit de l'empresa britànica d'energies renovables SeaEnergy, adquirida per Repsol", segons el comunicat.

La petroliera Repsol ha adquirit avui el 100% del capital de la companyia britànica SeaEnergy Renewables Limited (SERL) per un import de 57 milions d'euros per desenvolupar per primera vegada projectes d'energia eòlica marina.

Segons han explicat fonts de la petroliera, aquesta operació permetrà a la filial de noves tecnologies de Repsol treballar en tres projectes "offshore" al Regne Unit, que sumen una potència total de 1.190 megawatts.

En els dos projectes, el de Moray Offshore i el d'Inch Cape, Repsol treballarà de forma conjunta amb EDP Renováveis, filial renovable de l'elèctrica lisutana.

Repsol participarà en el capital de Gas Natural amb més del 24% i, de fet, és el segon accionista de referència després de La Caixa, que controla el 37%.

En diversos projectes internacionals Gas Natural i Repsol han anat de la mà, però aquest seria el primer en què ho farien a l'àrea de renovables.

stats