2i Rete Gas i Edison, principals candidats a comprar els actius de Gas Natural a Itàlia

La companyia catalana dona llum verda a la venda però diu que encara no ha triat comprador

Gas Natural Fenosa ha decidit tirar endavant l'operació de venda dels seus actius a Itàlia després d'haver analitzat les ofertes rebudes, segons han informat fonts de la companyia, que no ha fet camp comentari oficialment.

Segons ha pogut saber l'ARA, la companyia que presideix Isidre Fainé ha rebut fins a 8 ofertes per aquests actius. La millor, i per tant la que té més possibilitats de concretar-se, sembla que és la que van presentar 2i Rete Gas i Edison, que ofereixen uns 1.000 milions d'euros, i podria generar unes plusvàlues de més de 400 milions per a la companyia catalana, segons informa Europa Press que cita fonts del sector. També l'agència italiana Radiocor considera que la venda a 2i Rete Gas i Edison és la principal opció per a la venda.

L'operació es podria concretar els pròxims dies, un cop s'hagin ultimat els detalls, i es tancaria d'aquí a unes setmanes. Gas Natural ja fa temps que analitzava una possible venda d'actius a Itàlia, un país que està en ple procés de reordenació del sector del gas.

Gas Natural ha comunicat aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) un fet rellevant en el qual "confirma que el procés [de venda] està en fase de selecció del possible comprador", tot i que aclareix que "ara per ara no s'ha decidit quin dels interessats serà el comprador, per la qual cosa no s'ha firmat cap acord de venda".

Vuit ofertes

La companyia cotitzada catalana havia rebut fins a vuit ofertes. Ahir es va reunir el consell d'administració per analitzar-les i va decidir tirar endavant les negociacions per a la venda. L'oferta de 2i Rete Gas i Edison és la més ben posicionada. La primera companyia és filial d'F2i i està participada pel fons Ardian, i la segona és filial de la francesa EDF.

Així, segons les mateixes fonts, 2i Rete Gas compraria el negoci de distribució de Gas Natural a Itàlia -el paquet més valuós dels actius posats a la venda-, i Edison s'emportaria el negoci de comercialització.

A Itàlia Gas Natural compta amb una xarxa de distribució de més de 7.300 quilòmetres, que abasteix 4.600 punts de subministrament, sobretot al sud del país. Pel que fa al negoci de comercialització, té més de 460.000 clients residencials.

Gas Natural va contactar a principis d'any amb Rothschild per estudiar les diferents opcions existents sobre els seus actius a Itàlia, per maximitzar la rendibilitat del negoci tenint en compte que s'estan produint canvis en el negoci energètic al país transalpí que tendeixen a la consolidació del sector de la distribució. Pels actius de Gas Natural també han mostrat interès Italgas, Green Network i diversos fons de la Xina i del Japó. Quan Gas Natural va obrir un període d'ofertes vinculants va transcendir l'interès també del fons nord-americà Squared Capital.

Més continguts de