Economia 24/10/2012

Oxigen per a Grècia després de pactar amb la troica un nou paquet de mesures d'austeritat

L'acord donaria dos anys més de marge al govern grec per complir amb el dèficit, segons apunta la premsa alemanya

Efe / Ara
1 min

AtenesEl Govern grec i la troica han arribat a un acord sobre el nou paquet de mesures d'austeritat, després de retirar aquesta les seves exigències sobre la flexibilització laboral, segons ha informat aquest dimecres el ministre de Finances, Yannis Sturnaras.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquest acord amb la troica –que formen l'FMI, la UE i el BCE–, els grecs guanyarien dos anys més de marge per complir amb els objectius de dèficit, segons apunten diversos mitjans alemanys.

"El paquet està tancat",ha assegurat el ministre, que ha precisat que divendres vinent informarà al grup de treball de l'Eurogrup sobre els detalls de l'acord.

L'exigència de mesures de flexibilització laboral –sumades a les mesures de retallada pressupostària per valor de 13.500 milions d'euros ja pactades– havien posat en perill aquest acord, ja que els socis progressistes del govern de coalició dirigit pel conservador Andonis Samarás s'havien negat a ratificar-les.

Entre les mesures exigides per la troica destacaven l'ampliació de la setmana laboral a sis dies, la reducció de les indemnitzacions i el temps de notificació per acomiadament.

Després d'una reunió extraordinària del consell de ministres, el titular de Treball, Yannis Vrutsis, ha matisat que s'estaven donant "passos en direcció a millorar el text original de la troica en temes laborals".

Poc després, Sturnaras ha confirmat la consecució de l'acord. A més, el ministre ha explicat que el govern grec presentarà l'acord al Parlament la setmana vinent per a la seva tramitació per via urgent.

stats