De Guindos afirma que als mercats "ha desaparegut" la inquietud pel procés català

El ministre d'Economia destaca la "solidaritat" de l'Estat cap a Catalunya pel que fa al seu finançament

El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, creu que "la inquietud" dels mercats "pel plantejament territorial de Catalunya ha desaparegut per complet". En una entrevista a Expansión, De Guindos afirma que aquesta preocupació davant el procés sobiranista existia "fa sis mesos", però que ara el que preocupa és "la possibilitat d'una major fragmentació del parlament espanyol", en referència a l'auge de Podem.

El titular de la cartera econòmica de l'executiu de Mariano Rajoy afegeix que no creu que hi hagi "un impacte en els fluxos de capitals" dels inversors cap a Catalunya per por de la independència. En aquest sentit, afirma que "els inversors són racionals, i per tant treballen en un escenari racional, i aquest és que Catalunya seguirà formant part d'Espanya perquè és el millor per als catalans i per al conjunt dels espanyols". De Guindos afegeix que "les reformes" del govern de Rajoy "han afavorit molt especialment una regió com Catalunya, molt beneficiada pel finançament a través dels mecanismes estatals".

Per tancar l'assumpte, el ministre assegura que l'Estat seguirà oferint dos plantejaments a Catalunya, que són "el respecte a la legalitat i el diàleg". Segons diu, l'executiu central parla "contínuament" amb la Generalitat i "hi col·labora en moltíssims aspectes". De Guindos conclou que "en el cas de la societat catalana és molt important que es noti la solidaritat" del model de finançament.