Huawei acusa als EUA de llançar ciberatacs contra l'empresa

El gegant asiàtic culpa també el país d'arrestar il·legalment empleats i socis de la companyia

El fabricant tecnològic Huawei ha acusat el govern dels Estats Units de llançar ciberatacs contra els sistemes de la companyia. El gegant asiàtic ho ha atribuït a la campanya de les autoritats nord-americanes per obstruir la normalitat en l'operativa de l'empresa xinesa.

"Durant els últims mesos, el govern dels Estats Units ha estat aprofitant la seva influència política i diplomàtica per pressionar altres governs perquè prohibeixin els equips de Huawei", ha assenyalat la companyia. El que sosté l'empresa és que l'executiu de Trump ha estat utilitzant totes les eines a la seva disposició, inclosos els poders judicials i administratius, "així com una sèrie d'altres mitjans sense escrúpols", per interrompre les operacions comercials normals de Huawei i els seus socis.

Trump ‘ordena’ a les empreses dels EUA que marxin de la Xina

Entre aquestes actuacions, el fabricant xinès acusa als EUA de "llançar ciberatacs per infiltrar-se en la intranet de Huawei i en els sistemes d'informació interna de la companyia". També responsabilitza el país d'instruir les forces de l'ordre públic perquè amenacin, coaccionin i incitin els empleats actuals i anteriors de Huawei perquè es girin en contra de l'empresa i treballar per a ells, així com d'arrestar il·legalment empleats i socis de la companyia.

Tot i això, el gegant tecnològic reconeix que cap de les tecnologies centrals de Huawei ha sigut objecte de cap cas penal contra la companyia, i que cap de les acusacions del govern dels EUA està basada en prou evidències. 

Fuita d'empreses nord-americanes de la Xina

La guerra comercial entre els dos països continua acumulant capítols. Un informe del Consell Empresarial Xinès Nord-americà va assegurar ahir que el 13% de les empreses nord-americanes amb presència a la Xina han abandonat el país o planegen fer-ho. L'argument principal és que la guerra comercial entre les dues potències ha empitjorat en les últimes setmanes. 

Les dades publicades ahir especifiquen que només el 3% de les empreses d'aquest perfil tornaran als EUA, mentre que un 10% abandonaran totalment o parcialment el gegant asiàtic per traslladar-se a un altre país. A més, el 17% de les empreses nord-americanes que operen a la Xina van expressar la seva intenció de reduir les inversions al país, davant del 8% que van respondre això mateix a l'enquesta del 2018.