Economia 12/02/2013

Iberia presenta un ERO per a 3.807 persones, el 19% de la plantilla

El grup IAG ha comunicat la decisió als treballadors i ha presentat un pla social. La companyia ha reduït el nombre d'afectats, inicialment previst en 4.500

Efe
1 min
El personal de terra d'Iberia confia paralitzar la companyia a partir de divendres vinent en protesta per la reestructuració.

MadridIberia ha anunciat aquest dimarts un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 3.807 persones, el 19% de la plantilla de l'aerolínia, que suposa rebaixar en 693 persones el nombre d'afectats, xifrat inicialment en 4.500.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat el grup IAG (format per Iberia i British Airways) a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la mesura ja s'ha comunicat a empleats, representants sindicals i al ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

Així mateix, la companyia ha presentat un pla d'acompanyament social que pretén reduir l'impacte en l'ocupació i que inclou altres tipus de mesures, com reduccions salarials, congelacions, increments de productivitat i mesures de flexibilitat.

Aquesta situació es produeix, segons Iberia, després de tres mesos de negociacions infructuoses amb els representants sindicals, en els quals l'aerolínia ha presentat diferents alternatives que permetien arribar als objectius de rendibilitat sense haver de recórrer als acomiadaments.

Els sindicats han convocat mobilitzacions durant la segona quinzena de febrer i principis de març per protestar contra una reestructuració que suposa, diuen, la destrucció de l'aerolínia espanyola a favor de British Airways.

stats