Josep Maria Álvarez deixarà el lideratge de la UGT de Catalunya a l'abril

El secretari general del sindicat lamenta que les eleccions catalanes estiguin massa envoltades de "qüestions tàctiques"

UGT de Catalunya celebrarà el proper mes d'abril el XV Congrés Nacional, en el qual es renovarà l'equip de direcció i s'escollirà el substitut de Josep Maria Álvarez a la secretaria general del sindicat després de 25 anys i set mandats al capdavant del sindicat.

"El meu temps com a secretari general acaba en el congrés que celebrarem a l'abril", ha dit Álvarez en declaracions als mitjans aquest dijous, quan s'ha celebrat una reunió extraordinària del comitè nacional del sindicat -el màxim òrgan de decisió entre congressos- per convocar el congrés.

Álvarez ha assegurat que el sindicat està en unes "condicions extraordinàries per generar un nou equip de direcció", i ha afirmat que no li correspon a ell liderar la renovació, sinó al conjunt de l'organització.

Ha explicat que el Congrés Nacional s'ha avançat un any davant del previst. Més enllà del canvi en la direcció, ha dit, el congrés servirà també per canviar les estructures internes del sindicat, amb la reducció de les federacions -de sis a tres- i amb un procés de "sectorialització" per acostar l'organització als treballadors.