Publicitat
Publicitat

Koplowitz ven a Slim els drets de subscripció de l'ampliació de capital d'FCC

L'empresària ingressarà 150 milions d'euros amb els que podrà fer front als seus compromisos amb els bancs

L'empresària Esther Koplowitz ha executat la venda dels seus drets de subscripció preferent en l'ampliació de capital de FCC a Control Empresarial de Capitals, propietat del magnat mexicà Carlos Slim, per un import total inicial de 150 milions d'euros, segons ha informat la companyia aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Amb aquest diners l'empresària madrilenya podrà fer front als compromisos amb la banca, al menys per pagar els interessos que els hi deu per un deute personal d'uns 1.000 milions. A més, l'empresària s'ha compromès a adquirir les participacions minoritàries (5%) de CaixaBank i el grup Faustino a B1998, que es materialitzarà al gener.

Les societats B1998 i Azate, controlades per Koplowitz, s'han desprès d'un total de 63.680.000 drets de subscripció preferent a un preu de 2,3553 euros per dret. Addicionalment, Slim i l'empresària han acordat el pagament, si escau, d'un import variable per la venda dels drets de subscripció preferent referits en funció de la rendibilitat que l'inversor obtingui, compartint amb B1998 i Azate el 20% d'aquesta plusvàlua, en els termes de la fórmula de càlcul que consta en l'acord d'inversió.

Després de l'exercici dels drets per part de Control Empresarial de Capitals, aquesta subscriurà un total de 66.790.000 accions de FCC de nova emissió, que representaran un 25,63% del capital social de la constructora després de l'ampliació de capital.

L'entrada de Slim a FCC es materialitzarà a través de l'ampliació de capital de 1.000 milions d'euros que el grup acaba de llançar per recapitalitzar-se i retallar el seu deute. En virtut del pacte rubricat, l'empresari mexicà, a través de la seva societat compra a Esther Koplowitz tots els drets de subscripció d'accions que corresponen a l'empresària en aquesta 'macroampliació' en funció de la participació del 50,1%, que dilueix fins al 22,43%.

D'aquesta manera, Slim subscriurà la meitat de les noves accions que emeti FCC, el que li reportarà una participació del 25,63% i el convertirà en primer accionista del grup després d'una inversió d'entre 650 milions d'euros. D'aquest import 150 milions corresponen a la compra dels drets i els 500 milions restants, a la posterior subscripció de l'ampliació.

2018 anàlisi

Més continguts de

2018 anàlisi
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT