Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

L'Audiència Nacional admet a tràmit la segona querella contra Bankia, que també imputa Rato

El jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, acumula la querella del moviment 15-M amb la presentada primer per UPyD

L'Audiència Nacional ha admès a tràmit en menys d'una setmana dues querelles contra la gestió realitzada a Bankia per l'equip que encapçalava Rodrigo Rato. En aquest cas ha estat la querella presentada pel moviment ciutadà 15-M. També s'imputa Rodrigo Rato i l'antic consell d'administració pels delictes d'estafa, falsedat comptable i administració deslleial. El jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, ha notificat en una interlocutòria aquest dimarts que admet la querella, que s'acumula a la presentada la setmana passada pel la formació política UPyD, per una "identitat substancial" entre els imputats. Tot i això, s'augmenten els delictes a investigar.

Andreu ha adoptat aquesta decisió en contra del criteri de la fiscalia, que considera que no s'ha d'admetre perquè "en aquest moment no s'ha de parlar de perjudicats per unes conductes delictives inconcretes". Això significa, segons el seu parer, que el moviment 15-M no podria personar-se com a acusació particular, situació que sí que ha acceptat l'Audiència.

Més continguts de