Economia 07/04/2012

L'FMI no descarta que Grècia faci fallida i surti de la UE i de l'euro

Christine Lagarde adverteix que les mesures d'austeritat assumides per Atenes no l'allunyen del tot dels fantasmes de la fallida

Efe
1 min
La directora de l'FMI, Christine Lagarde / REUTERS

WashingtonLa directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, no descarta que Grècia pugui fer fallida i hagi d'abandonar l'euro i la Unió Europea. Ho ha dit en una entrevista a la cadena nord-americana CBS, que s'emetrà íntegrament aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Lagarde, "encara queda medecina per prendre" a la majoria d'Estats del sud de l'eurozona i a Irlanda", però no descarta la possibilitat que Grècia sigui incapaç d'evitar la fallida i es vegi forçada a sortir de l'euro i la UE.

L'entrevista sencera es podrà veure demà diumenge i forma part d'un reportatge del programa '60 minuts', en què també hi intervé el ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, que assegura que Alemanya s'ha convertit en "el boc expiatori" de la premsa grega.

Preguntat per l'antipatia que aixequen els polítics alemanys entre molts grecs, Schäuble assegura que és una reacció normal en una situació difícil, després que Grècia s'hagi hagut de sotmetre a unes reformes dures, sobrepassada per un deute que, en gran part, està en mans de creditors alemanys.

"És sempre així, quan tens països i persones que han estat vivint per sobre de les seves possibilitats i ara han d'aplicar austeritat, fer retallades i reformes en el seu mercat laboral, en aquesta situació tendeixen a culpar els altres, busquen bocs expiatoris, però al mateix temps saben que la seva prosperitat és gràcies a Europa ", subratlla Schäuble.

El reportatge de la CBS se centra en la crisi grega i en les causes que han portat a Grècia a posar en risc tota l'eurozona, a causa d'un deute públic que equival al 168% del seu producte interior brut (PIB).

stats