Economia 25/06/2012

La borsa cau un 3,67% i la prima de risc espanyola torna a superar els 500 punts

El diferencial entre el bo espanyol a 10 anys, que ja es paga al 6,65%, i l'alemany a 10 anys es dispara després de quatre dies de treva

Ara
1 min

BarcelonaLa borsa espanyola ha perdut un 3,65%, després d'una setmana amb quatre dies de guanys, en el moment en què el govern de Mariano Rajoy ha fet la petició formal del rescat bancari. El selectiu espanyol, en què l'única empresa que ha tancat en verd ha estat Inditex i ha pujat un modest 0,42%, ha tancat en els 6.624 punts després d'haver obert prop dels 6.900.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els valors més castigats pels inversors han estat Abengoa, que ha caigut un 8,11%; Sacyr Vallehermoso, amb un descens del 7,17%, i Mapfre, que ha perdut un 6,39%. El sector financer ha estat igualment perjudicat, amb la rebaixada anunciada per Moody's planant sobre els principals valors bancaris. La petició formal de rescat ha esmorteït la davallada de Bankia, el principal banc nacionalitzat, que només ha caigut un 1,96%.

La prima de risc, que mesura el sobrecost que paga Espanya per col·locar deute, ha tancat en els 517 punts bàsics, després d'encadenar diversos descensos la setmana passada i tancar la sessió divendres en 479 punts. Avui, però, el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys ha tornat a superar els 500 punts, amb l'interès pel bo espanyol al 6,65%.

Els principals índexs europeus també han patit fortes pèrdues, amb Frankfurt que ha caigut un 2,1%, París un 2,2%, Milà un 4% i Londres un 1,1% en la setmana de la cimera de líders europeus que arrenca el proper dijous i que ha de ser decisiva per a l'euro i el futur de la crisi del deute a Europa.

stats