L'Ibex modera les pèrdues al tancament de la sessió

L'indicador manté els 10.000 punts davant de la treva dels mercats al ruble

La borsa espanyola ha tancat la sessió d'aquest dimecres a la baixa, amb pèrdues del 0,32%, afectada per la situació financera de Rússia, la caiguda del preu del cru i Grècia, malgrat el que ha aconseguit mantenir el nivell dels 10.000 punts.

En una sessió en què el rendiment del bo espanyol cotitzava en mínims, el principal selectiu espanyol, l'Íbex-35, s'ha deixat 32,40 punts, el 0,32%, fins als 10.049,50 punts, malgrat el que manté els guanys anuals, que se situen en l'1,34%.

L'Íbex-35 va començar el dia amb una caiguda de gairebé el 1%, el que li feia perdre els 10.000 punts que va recuperar ahir, en una nova jornada marcada per la gran volatilitat, i en què els inversors mantenia l'atenció sobre el cru i Rússia.

Un dia més, el preu del petroli queia, mentre que a Rússia, el govern anunciava que començarà a vendre els seus romanents de divises per donar suport al ruble, que ahir va arribar a perdre el 24% i el 28% davant el dòlar i l'euro.

Només anunciar la mesura, el ruble va començar a recuperar posicions i la borsa russa cotitzava a l'alça. En concret, en la sessió d'avui, el mercat de Moscou sumava guanys de més del 14%, animat també per més decisions del Banc de Rússia, que al costat del govern, posarà en marxa mesures per recapitalitzar la banca.

Més continguts de