Publicitat
Publicitat

L'augment de la despesa en habitatge i subministraments a Espanya triplica el de la zona euro

Les famílies passen en una dècada de dedicar-hi un 17% de la despesa a gairebé un 23%

Els espanyols són els europeus que més han vist créixer la partida de despesa que dediquen a habitatge i subministrament en l'última dècada. Així ho indiquen les dades facilitades aquest dimarts per Eurostat. Les xifres demostren que els europeus destinen a pagar l'habitatge i l'aigua, la llum i el gas i altres combustibles la quarta part de la seva despesa total. 

Els països on les famílies destinaven el 2015 més proporció del seu consum total a aquestes partides van ser Dinamarca (29%), Finlàndia (28%) i França (26%). La mitjana de la Unió Europea i de l'eurozona frega el 24%, i Espanya estava en el 23%. A la cua en despesa en aquests apartats hi ha Malta (10%), Lituània (15%) i Xipre (16%). 

Però si es compara el que dedicaven els ciutadans el 2015 a aquestes despeses amb el que destinaven l'any 2005, Espanya apareix com el país on més s'ha incrementat la proporció de despesa en aquest àmbit. El 2005 les famílies espanyoles van dedicar a subministrament i habitatge un 17,4% del seu consum, cosa que deixa l'augment en més de 5,6 punts percentuals. El segon i tercer països on més ha augmentat el que les famílies destinen a aquests àmbits de consum són Irlanda (5 punts) i Portugal (4,5 punts). Els que han vist caure aquesta despesa són els ciutadans de Suècia (un punt percentual) Malta (0,9 punts) i Polònia (0,7 punts). 

Cal remarcar que a la mitjana de la Unió Europea la variació de la proporció d'aquesta despesa va ser d'1,9 punts, i al conjunt de la zona euro, de 2,3. Així, Espanya triplica l'augment del conjunt de la Unió i duplica el de l'eurozona. 

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT