Publicitat
Publicitat

IMMOBILIARI

Les hipoteques s'abaratiran al març per primera vegada des d'agost del 2010

L'euríbor a dotze mesos tancarà el mes en el nivell més baix des del gener de l'any passat

L'euríbor a dotze mesos tancarà el mes de febrer al voltant del 1,68%, la taxa més baixa des de gener de l'any passat, el que provocarà, per primera vegada des d'agost del 2010, rebaixes en les quotes de les hipoteques.

A falta de tres sessions perquè conclogui febrer, l'euríbor queia divendres en taxa diària al 1,636%, el seu nivell intradia més baix des del 28 de gener del 2011 i pràcticament una dècima per sota del 1,745% amb què va començar el mes.

La mitjana mensual provisional és del 1,688%, la menor des del 1,550% que va marcar el gener del 2011.

Aquesta rebaixa contribuirà a alleujar la pressió sobre les famílies espanyoles hipotecades, a les quals la crisi i l'augment de l'atur han impedit en molts casos fer front als seus préstecs hipotecaris, cosa que ha generalitzat els embargaments i desnonaments.

Segons les dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), els desnonaments arribaven als 42.879 fins al tercer trimestre del 2011.

El dramàtic augment d'aquests procediments judicials ha portat el Govern a proposar per a famílies amb baixos ingressos i tots els seus membres en atur la dació en pagament, que permet saldar el deute amb el banc amb el lliurament de l'habitatge sense haver de fer-se càrrec a més del import pendent del préstec.

Més continguts de