Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

Catalunya, Madrid i Andalusia són les comunitats autònomes que en concentren més

L'ocupació submergida suposa gairebé el 8% del PIB

Si s'implantessin mesures que reduïssin en deu punts la taxa de frau a Espanya, l'Estat podria recaptar més de 13.000 milions d'euros addicionals provinents de les quotes de la Seguretat Social

L'ocupació submergida genera prop de 82.000 milions d'euros, xifra propera al 8% del PIB, segons els càlculs dels Tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha), difosos avui.

En referència al pla contra l'ocupació regular que el govern espanyol aprovarà el pròxim divendres, aquest col·lectiu va reclamar que es reconegui als treballadors regularitzats la cotització de tot el període durant el que hagin prestat servei i no només des de gener de 2011, com recull l'esborrany del pla. D'aquesta manera, consideren que seran els propis treballadors qui demandin als empresaris que normalitzin la seva situació.

Sobre l'ocupació submergida, Gestha assenyala que les comunitats autònomes on més es concentra són Catalunya, Madrid i Andalusia, mentre que les que en tenen menys són La Rioja, Cantàbria i Extremadura.

Segons l'entitat, la clau es troba en la lluita efectiva contra el frau tributari ja que és el diner negre el que permet en primer lloc mantenir els llocs de treball irregulars. El col·lectiu va assegurar que si s'implantessin mesures que reduïssin en deu punts la taxa de frau a Espanya, l'Estat podria recaptar més de 13.000 milions d'euros addicionals provinents de les quotes de la Seguretat Social.

Més continguts de