Publicitat
Publicitat

Un jutge de Madrid ordena ara el tancament de la pàgina web d'Uber

El magistrat del mercantil 2 de Madrid ja va prohibir l'aplicació de transport fa uns dies, però Uber va assegurar no haver rebut cap notificació

El Jutjat del Mercantil número 2 de Madrid ha ordenat als operadors de telecomunicacions el tancament "amb caràcter immediat" de la pàgina web de Uber, segons han informat a Europa Press fons jurídiques. Es tracta del mateix magistrat que el dia 9 de desembre ja va prohibir l'aplicació operar a tot l'Estat, una ordre que Uber no va obeïr al·legant que no havia rebut cap notificació oficial d'aquestes mesures cautel·lars.

Uber, l'aplicació que posa en contacte conductors privats i usuaris per a fer desplaçaments, hauria de tancar la seva web i suspendre la transmissió, allotjament de dades i prestació de serveis, segons aquesta decisió judicial. Tot i això, perquè la decisió tingués efecte, s'hauria de requerir a les plataformes com App Stor, Google Play o Windows Stor que deixessin d'oferir l'aplicació.

La companyia té des de fa mesos diversos fronts oberts amb les administracions tant de l'Estat com catalana per regular la seva activitat. De fet, l'ordre de tancar la web ve d'una primera prohibició que ja va fer el jutjat mercantil número 2 de Madrid fa poques setmanes, dictant una suspensió cautel·lar de l'activitat i fent cas de les queixes dels taxistes, un col·lectiu en peu de guerra des de la irrupció de l'empresa a ciutats com Barcelona i Madrid.

El jutge va considerar que els conductors contractats per Uber no tenen autorització administrativa per fer aquesta tasca i l'activitat cau en la competència deslleial cap als taxistes.

Més continguts de