Economia 17/07/2011

Mena creu que Cacaolat té futur laboral i empresarial a Catalunya

El conseller d'Empresa veu un futur "brillant" a la marca

Efe
2 min

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Francesc Xavier Mena, ha assegurat avui que l'empresa Cacaolat té futur laboral i empresarial a Catalunya i que hi ha diverses ofertes per aconseguir aquesta firma, propietat del Holding Nueva Rumasa, però que serà el jutge qui decideixi el seu destí.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Informació, el conseller ha afirmat que hi ha moltes alternatives per a una "empresa amb tantes arrels i identitat catalana", i que tot indica que la firma té per davant un futur "brillant" i que mantindrà la plantilla, amb una continuïtat industrial i laboral a Catalunya. No obstant això, el conseller ha insistit que haurà de ser el jutjat mercantil número 6 de Barcelona el que decideixi el comprador de Cacaolat, entre les ofertes de la qual hi ha algunes que ofereixen fins a tres milions d'euros perquè l'empresa pugui mantenir la seva activitat.

Mena també ha informat que des de la seva conselleria s'ha posat en contacte amb més de 200 empreses, sobretot de països d'economies emergents -la Xina, el Brasil, l'Índia, entre d'altres- perquè s'instal·lin a Catalunya. "Ara estem gestionant contactes amb una mica més de 200 firmes, encara que això no vol dir que siguin totes, perquè són processos que hauran de prendre la decisió a llarg termini, sobretot en economies emergents", ha assenyalat el conseller.

Mena també s'ha referit a la crisi oberta per la companyia aèria Ryanair sobre el manteniment de la seva activitat als aeroports de Girona i Reus, i ha avançat que s'estan buscant alternatives, encara que s'ha centrat sobretot en el futur de l'aeroport d'Alguaire (Segrià), de cara a la temporada de turisme hivernal. Mena ha criticat Ryanair per no guardar les formes en la negociació, de manera que el govern de Catalunya s'ha hagut de "plantar".

stats