El fons que lidera Faus compra edificis a Catalunya i Navarra per 66 milions d'euros

Entre els immobles hi ha el que acull la seu de Codorníu, a Esplugues de Llobregat

Meridia Capital Partners, el fons que lidera l'exvicepresident del Barça Javier Faus, ha tancat dues operacions de compra d'edificis d'oficines a Barcelona, Esplugues de Llobregat, Pamplona i Viladecans que sumen un preu pagat de 66 milions d'euros, segons ha informat la companyia. Entre els edificis que ha adquirit n'hi ha un d'Esplugues que acull la seu del grup Codorníu.

En total, els edificis adquirits per Meridia sumen 40.000 metres quadrats i 560 places d'aparcament. Les operacions les ha fet a través del fons Meridia III, que ja va protagonitzar al mes d'abril la seva primera operació amb l'adquisició de nou edificis d'oficines a Barcelona i a Madrid que sumaven uns 42.000 metres quadrats i més de 500 places d'aparcament, en una operació valorada en 52,4 milions d'euros.

La nova compra consta de dues operacions. D'una banda, Meridia ha comprat a Oaktree dos edificis qualificats de clase A del Viladecans Business Park, que sumen 23.000 metres quadrats d'oficines i 284 places d'aparcament. En aquesta operació han assessorat Meridia CBRE i Garrigues, mentre que Aguirre Newman i Herbert Smith han assessorat el venedor.

Aquests edificis tenen un alt nivell d'ocupació. Entre les empreses que acullen hi ha Thyssenkrupp, el majorista de matèria tecnològica Ingram Micro, que hi té la seu per a Espanya i Portugal, i Computer and Technology Products.

La segona operació inclou la venda d'un edifici d'oficines a Esplugues, anomenat Alta 1, que acull les oficines centrals del grup Codorníu. Aquest edifici és al costat de la seu de Nestlé, que també va comprar Meridia a començament d'aquest any. Per a l'edifici Alta 1 Meridia vol preparar tot un pla per crear un clúster d'oficines, segons han explicat fots properes a l'operació.

Però, a més, en aquesta adquisició també s'inclou la compra d'un edifici d'oficines al centre de Barcelona, dues plantes d'un edifici d'oficines de la Diagonal, un edifici de Pamplona i una planta d'un altre edifici a la capital navarresa. En aquesta operació han assessorat a Meridia JLL i Roca Advocats, mentre que al venedor, un 'family office' català, l'ha assessorat Ribé Salat.

Per al soci director de Real Estate de Meridia, Juan Barba, aquestes operacions "equilibren" l'exposició del fons a Barcelona i a Madrid, ja que l'operació que es va fer a l'abril va aportar actius situats bàsicament a la capital de l'Estat. Aquestes operacions, segons el directiu del grup, suposen continuar posicionant Meridia com un dels principals actors del mercat espanyol d'oficines, on ja va irrompre amb força amb el fons Meridia II.

El fons de Faus aporta la cinquena part de la nova inversió immobiliària a BarcelonaEl fons Meridia III, a través del qual s'han fet aquestes operacions, és un vehicle d'inversió dotat d'un capital de 250 milions d'euros i una capacitat d'inversió de fins a 600 milions, comptant l'endeutament. Només amb l'operació de l'abril i les que s'han tancat ara ja hi ha invertit més de 118 milions d'euros. Aquest fons té com a objectiu invertir en el mercat espanyol, bàsicament a Barcelona i Madrid.