Microsoft vol obrir un laboratori de quàntica a Barcelona

La tecnològica busca unes oficines per al nou centre a la capital catalana, segons 'La Vanguardia'

La multinacional de la informàtica Microsoft planeja obrir un centre de disseny i laboratori quàntic a Barcelona, segons ha avançat aquest dimarts 'La Vanguardia'. El gegant tecnològic ja busca tècnics especialitzats a la capital catalana a través de la xarxa social professional LinkedIn. Fonts immobiliàries han confirmat al diari que l'empresa està buscant unes oficines d'uns mil metres quadrats a Barcelona per instal·lar-hi un equip d'unes 60 persones.

Actualment Microsoft compta amb un espai de treball a tocar del centre comercial Diagonal Mar, que dirigeix el català Jordi Marín i on treballen unes 70 persones destinades a tasques comercials. La computació quàntica és un dels pròxims reptes tecnològics del sector de la informàtica i vol fer possible el desenvolupament d'ordinadors amb la capacitat de fer càlculs complexos en poc temps.

De fet, Barcelona és la llar de projectes com el Barcelona Supercomputing Center, el Centre de Visió per Computador o l'Institut de Ciències Fotòniques. Segons 'La Vanguardia', el nou centre de Microsoft també aprofitarà la feina feta per la companyia barcelonina Metempsy, que des del 2015 treballa per a l'empresa nord-americana en el seus projectes de computació quàntica.

Més continguts de