Economia 05/11/2012

Montoro, sobre si es pagarà el fons de competitivitat: "No tinc una afecció especial pel model de finançament autonòmic"

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques ha anunciat que el fons de liquiditat autonòmic es prorroga a l'any vinent

Elena Freixa
1 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, al Congrés / EFE

BarcelonaEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha assegurat aquest dilluns que el fons de liquiditat autonòmic (FLA) es prorrogarà al 2013. En una visita a Barcelona, Montoro ha assegurat que aquest fons continuarà per assistir els problemes de les comunitats autònomes, entre les quals ha situat Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre si el govern espanyol pagarà el fons de competitivitat a Catalunya, Montoro ha donat a entendre, sense dir-ho directament, que no hi ha intenció de fer-ho. Ha afirmat que no té "una afecció especial" cap al sistema de finançament autonòmic, ja que "no és el sistema del govern [espanyol]" perquè el PP –i ell, com a portaveu econòmic del partit– hi va votar en contra en el seu moment.

Abans de participar com a convidat en la junta de la patronal catalana Foment del Treball, Montoro ha insistit que el model de finançament de les comunitats se sotmetrà a revisió l'any que ve, tal com es va acordar en la darrera Conferència de Presidents Autonòmics a principis d'octubre.

Sobre la pròrroga de l'FLA, ha defensat que el fons hi introduirà alguns canvis, com ara una aposta més clara perquè la màxima prioritat a l'hora d'utilitzar els fons sigui el pagament als proveïdors.

Montoro també ha afirmat que, des del principi de la legislatura fins al final d'aquest any, l'executiu espanyol haurà finançat Catalunya amb 11.700 milions d'euros, entre els quals s'inclou l'FLA.

stats