Montoro vol que l'impost a les tecnològiques financi les pensions

També preveu pagar-les amb el que estalviï en interessos i en el rescat de les radials

El govern espanyol vol que l'impost a les grans empreses tecnològiques serveixi per ajudar a pagar la despesa creixent en pensions. Ho ha explicat aquest divendres el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Montoro ha aclarit que aquesta és una discussió que es du a terme a nivell europeu però que, en l'àmbit estatal, l'executiu vol plantejar-ho al Pacte de Toledo (la comissió del Congrés que treballa per acordar la reforma del sistema de la Seguretat Social). 

El ministre d'Hisenda ha aclarit que seria l'Estat i no la Seguretat Social qui finançaria l'augment de l'1,6% a totes les pensions pactat amb el PNB i el del 3% a les pensions més baixes. I ha xifrat el cost de vincular les pensions amb l'IPC en 1.500 milions d'euros aquest 2018 i 1.800 milions l'any vinent. "És una xifra important, però sostenible per a l'economia espanyola", ha afirmat el ministre d'Hisenda.

D'altra banda, el ministre ha assegurat que si ara hi ha més marge que abans per apujar les pensions és també perquè l'Estat gastarà menys del que tenia previst en interessos del deute però també en el rescat de les radials. Montoro ha aclarit que el cost de la responsabilitat patrimonial que preveia l'Estat (uns 2.500 milions segons l'anterior pla d'estabilitat) serà inferior al previst. 

Més continguts de