Naturgy guanya 341 milions durant el primer trimestre, un 6,7% més

La companyia va destinar 50 milions d'euros a baixes de personal

La multinacional energètica d'origen català Naturgy –l'antiga Gas Natural– va guanyar 341 milions d'euros durant el primer trimestre del 2019, un 6,7% més que durant el mateix període de l'any anterior, impulsada per l'actualització de tarifes a l'Amèrica Llatina.

En una comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Naturgy ha precisat que, en termes ordinaris, és a dir, tenint en compte només l'evolució del negoci, el benefici hauria assolit els 377 milions, un 16% més.

En aquest primer trimestre del 2019, Naturgy va tenir uns costos no ordinaris de 50 milions, és a dir, uns extraordinaris imputables fonamentalment a sortides de personal pactades als països on és present, entre els quals Espanya, encara que la companyia no ha precisat quants treballadors han deixat l'empresa.

La multinacional que presideix Francisco Reynés va aconseguir uns ingressos per vendes de 6.349 milions d'euros, un 0,6% menys que durant el primer trimestre del 2018. No obstant això, Naturgy es va veure beneficiada durant aquest trimestre per l'actualització de tarifes a l'Amèrica Llatina, que han reconegut la devaluació de les divises i la inflació que hi va haver el 2018.

Entre el gener i el març la multinacional catalana ha invertit 301 milions d'euros, principalment en renovables i en el creixement en xarxes de distribució. Naturgy aposta per les energies renovables i durant el primer trimestre de l'any ha posat en operació 138 megawatts de projectes solars i eòlics a Espanya, i preveu que 777 MW més es posin en marxa al llarg de l'any.

D'aquesta manera, la seva capacitat verda instal·lada a Espanya voreja ja els 1.320 megawatts, un 15% més que en la comparativa amb el mateix període de l'any anterior. Naturgy posarà en marxa també 180 megawatts d'energia eòlica a Austràlia i 324 més d'eòlica i solar a Xile, uns projectes que preveu que entrin en operació abans del tercer trimestre del 2020 i del primer trimestre del 2021, respectivament.

Més continguts de