Publicitat
Publicitat

En breu

Només hi ha 13 conselleres a les sis grans constructores

La presència de les dones a les altes esferes corporatives encara està lluny d'haver-se normalitzat. Actualment només hi ha 13 dones entre els 90 consellers que tenen les sis constructores que cotitzen a borsa (ACS, FCC, Sacyr, Ferrovial, Acciona i OHL), segons les dades que les mateixes companyies han comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors a les seves memòries anuals, informa Efe.

La conclusió és que només hi ha un 14% de conselleres, una xifra que queda lluny del llindar del 40% que recomana la polèmica llei d'igualtat, aprovada el 2007. La norma estableix un termini de vuit anys perquè les empreses més rellevants incloguin als seus consells d'administració una presència equilibrada dels dos sexes.

Tot i que cap de les sis constructores compleix amb la recomanació de la llei d'igualtat, la presència femenina ha anat evolucionant lentament a l'alça i s'ha duplicat respecte a les sis dones que hi havia als consells d'administració l'any 2006. Avui dia, FCC és la constructora amb més dones al consell: 5 de 18 (un 27% del total). Precisament, la companyia amb seu a Barcelona és propietat d'una dona, Esther Koplowitz.

La segona amb més dones al consell és Acciona, que l'any passat va incorporar la catalana Sol Daurella, consellera delegada de Cobega, i que ja suma quatre dones sobre 13 consellers (un 30%).

Més continguts de