OHL, investigada per una trama de suborns a gran escala

Un jutge investigarà la "pràctica generalitzada d'abonament de comissions a funcionaris"

L'Audiència Nacional està investigant la cúpula de la constructora OHL per haver mantingut una "pràctica generalitzada" de suborns a polítics i funcionaris per aconseguir l'adjudicació d'obra pública a tot Espanya, segons ha publicat 'elDiario.es'.

El cas s'ha destapat arran de la troballa de diverses gravacions que tenia un antic treballador d'OHL i per ara és una peça separada dins del cas Lezo, que investiga les irregularitats de la Comunitat de Madrid en el projecte del Canal de Isabel II.

L’‘annus horribilis’ de l’imperi Villar Mir

Les converses enregistrades es van produir entre 2006 i 2009 i, en opinió de la Fiscalia Anticorrupció, són "indiciàriament reveladores de l'existència d'una pràctica generalitzada d'abonament de comissions a funcionaris públics per part de responsables de Grup OHL per a l'adjudicació de determinades obres públiques en tot el territori nacional".

L'any 2015, OHL ja va estar implicada en un cas de suposats suborns a membres del govern mexicà realitzats per part de directius la seva filial al país. El cas es va saldar amb una multa. L'historial d'OHL en diferents casos de corrupció és llarg. L'empresa també consta als 'papers de Bárcenas' com a finançadora del PP.