Economia 03/12/2012

El PSOE portarà al Constitucional la congelació de les pensions

Rubalcaba diu que estan a l'espera d'un informe jurídic i que és un engany no actualitzar les pensions amb el nivell de la inflació

Efe
2 min

GijónEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit aquest dilluns que la seva formació portarà al Tribunal Constitucional la decisió del govern espanyol de no actualitzar les pensions d'acord a l'IPC. "Estem examinant la inconstitucionalitat d'aquesta mesura, però al meu entendre la no actualització de les pensions és inconstitucional en el moment en què s'ha adoptat perquè les pensions s'actualitzen dia a dia i no es pot dir a finals d'any que no s'actualitzen", ha afirmat. Segons Rubalcaba, hi ha "raons suficients" per anar al Tribunal Constitucional i així ho faran quan tinguin el dictamen jurídic que ja estan elaborant.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president del govern, Mariano Rajoy, va manifestar ahir que "la decisió de les pensions l'imposa la realitat, no Brussel·les" mentre que el secretari d'Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, va dir que la decisió és "estrictament transitòria".

Per Rubalcaba, el govern, però, ha enganyat novament als pensionistes, especialment als gallecs i catalans perquè va esperar que passessin les eleccions d'aquestes comunitats per anunciar que no anava actualitzar les pensions.

També ha assegurat que considera "absolutament inconstitucional" la decisió del govern d'establir un impost a taxa zero sobre els dipòsits bancaris, amb l'única finalitat d'impedir que ho facin les comunitats autònomes, com és el cas d'Astúries, que preveu incloure-la en els pressupostos de 2013.

Segons la seva opinió, es tracta d'una "trampa inqualificable" amb la qual el govern ha decidit "protegir la banca", ja que mentre no li tremola el pols a l'hora de pujar l'IVA o de no actualitzar les pensions reacciona amb rapidesa "perquè a ningú se li acudeixi posar un impost als bancs".

Rubalcaba ha fet aquestes declaracions després de visitar a Gijón el Centre d'Atenció Integral per a Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de Cocemfe Astúries i de mantenir una reunió, amb el president del Principat, Javier Fernández, amb membres del Comitè Espanyol de Representants de Discapacitats.

stats