El PIB per habitant espanyol cau un punt respecte a la mitjana de la UE

La riquesa per càpita a Espanya és un 9% inferior a l'europea

El producte interior brut per càpita espanyol va ser 9 punts inferior a la mitjana de la Unió Europea el 2018, i es va mantenir 15 punts per sota de la mitjana dels països de la zona euro, segons dades publicades aquest dimecres per l'Eurostat, l'oficina comunitària d'estadística.

La riquesa per habitant d'Espanya va tocar sostre just abans de la crisi, el 2007, quan va ser tres punts superior a la mitjana europea. No obstant, en els anys posteriors va anar retrocedint fins a la situació actual, quan és el 91% de la mitjana.

No és així en el cas de Catalunya, on el PIB per càpita de 2017 va ser un 10% superior al del global de la UE.

El PIB per càpita de Catalunya supera en un 10% la mitjana europea

El país més ric és Luxemburg, on el PIB per habitant multiplica per 2,5 la mitjana europea. Irlanda es troba en la segona posició del rànquing (87 punts percentuals per damunt de la mitjana comunitària) i els Països Baixos tercers (129% de la mitjana). A l'altre extrem, la riquesa per càpita de Bulgària va ser només la meitat de la mitjana europea, mentre que Croàcia i Romania, amb un 63% i un 64%, respectivament, van ser els altres dos estats membres de la UE que van tancar la classificació.