L'amo de Zara compra per 400 milions la Torre Picasso de Madrid

La constructora FCC ha venut també les seves seus corporatives de Barcelona i de la capital de l'Estat per 60 milions d'euros, però no ha precisat els noms dels compradors

El grup constructor i de serveis Fomento de Construcciones y Contratos (FCC) ha venut l'edifici Torre Picasso, a Madrid, a la societat Pontegadea Inmobiliaria, que pertany al fundador i principal accionista d'Inditex, Amancio Ortega, per 400 milions d'euros. FCC ha venut també les seves seus corporatives de Barcelona i Madrid, situades als carrers Balmes i Federico Salmón, respectivament, per 60 milions d'euros, encara que no ha precisat els noms dels compradors.

La constructora, controlada per Esther Koplowitz, emmarca aquestes operacions en el seu "pla de rotació d'actius no estratègics" amb l'objectiu "d'enfortir l'estructura financera" del grup. Els fons obtinguts amb aquestes desinversions contribuiran a reduir l'endeutament de FCC i alliberaran recursos per seguir finançant els negocis bàsics del grup: serveis mediambientals, infraestructures i energies renovables.