Pelegrí es disculpa amb la Rioja per haver dit que beure vi d'aquesta denominació "no ajuda" Catalunya

El conseller d'Agricultura es disculpa oficialment i assegura que el seu "patriotisme alimentari" no pretén ser un "boicot" contra ningú, sinó promoure els productes catalans

On vaig dir "beure Rioja no ajuda Catalunya", dic que no volia fer cap boicot i em disculpo. El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, s'ha vist obligat aquest dissabte a retirar les seves paruales d'ahir. Un comunicat oficial penjat aquest dissabte a la web del departament anuncia: "El conseller demana disculpes, remarca que mai ha utilitzat la paraula boicot i que les seves declaracions no anaven  en  contra de ningú sinó a fomentar la competitivitat dels nostres productes". 

"Si entrem en un restaurant i consumim vi de La Rioja no estem ajudant l'empresariat català", va dir ahir Pelegrí en la clausura del XXII Trobada Empresarial al Pirineu, celebrat a La Seu d'Urgell, informa l'agència EFE. D'aquesta manera, suggeria que els catalans han de consumir vins del Penedès, el Priorat o altres denominacions catalanes, però també provocava una polèmica que l'ha portat avui a demanar disculpes oficialment.

Fins i tot ha anunciat que contactarà amb el president de la DO de la Rioja, amb qui "Catalunya té una bona relació" per aclarir el cas.

Més continguts de