TURISME

Turisme d'hivern

L'ocupació al Pirineu lleidatà per Cap d'Any frega el 100%

Les pistes d'esquí lleidatanes rebran, des del 25 de desembre i fins al 9 de gener, 100.000 esquiadors, que generaran un impacte econòmic de 50 milions d'euros

Aquest primer cap de setmana de l'any 2011 l'ocupació al Pirineu lleidatà ha fregat el 100%. Segons ha explicat el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Àngel Vidal, l'allotjament rural ha tancat el Cap d'Any amb una ocupació del 95%. Pel que fa a les pistes d'esquí, Vidal calcula que des del 25 de desembre i fins al 9 de gener, el Pirineu de Lleida rebrà 100.000 esquiadors, que compraran 200.000 forfets i faran 325.000 pernoctacions, que suposaran un impacte econòmic de 50 milions d'euros. Aquestes xifres són sensiblement superiors a les de l'any passat quan es van registrar per aquestes dates nadalenques unes 300.000 pernoctacions i no es va arribar als 200.000 forfets venuts.

El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Àngel Vidal, ha explicat a l'ACN que l'ocupació per Cap d'Any a les comarques de Lleida ha anat 'molt bé'. Els allotjaments rurals han omplert el 95% del seu espai disponible durant aquest últim cap de setmana de 2010 i primer de 2011. Moltes famílies i grups d'amics demanden cada vegada més aquest tipus d'allotjaments per passar aquestes festes ja que tenen llibertat de celebració i eviten haver d'agafar el cotxe durant tota la nit. És per això, tot i la crisi, la proliferació de cases rurals va en augment,

Un altre dels principals atractius d'aquest territori com ara les estacions d'esquí han registrat també aquest cap de setmana una gran afluència d'esquiadors. Vidal calcula que aquestes festes (des del 25 de desembre de 2010 fins al 9 de gener del 2011) el Pirineu de Lleida rebrà 100.000 esquiadors, que compraran 200.000 forfets i faran 325.000 pernoctacions. Aquestes festes suposaran per tant pels comerços, hotels i establiments de la zona un impacte econòmic de 50 milions d'euros.

Aquestes xifres són sensiblement superiors a les de l'any passat quan es van registrar durant aquestes mateixes dates unes 300.000 pernoctacions i no es va arribar als 200.000 forfets venuts, tot i que Vidal destaca que també van ser uns bons resultats.

El sector turístic, a més, té moltes esperances de cara a l'únic pont d'aquestes festes nadalenques, el de Reis i calculen que del 5 al 9 de gener, l'ocupació a la muntanya arribarà al 80% i als allotjaments rurals al 85%.

Segons Vidal, hi ha tres factors que han 'ajudat' a l'alta ocupació del Pirineu durant aquestes festes. El fet que l'hivern i la neu siguin ja presents des de fa setmanes, la crisi i els problemes als aeroports dels últims dies motivats per vagues i pel temporal, ha provocat que molts hagin optat per passar aquestes més a prop. D'aquesta manera gasten menys i eviten llargs desplaçaments.

Etiquetes

Més continguts de