Publicitat
Publicitat

Crisi del deute

Pressió de la UE perquè Rajoy demani el rescat aquest dissabte

Brussel·les, amb tot a punt per activar l'ajuda a la banca espanyola, pressiona Madrid perquè demani amb urgència l'ajuda per als bancs

Mariano Rajoy, 28 de maig: "No hi haurà cap rescat de la banca espanyola". Soraya Sáenz de Santamaría, 8 de juny: "No hi ha decisions preses en cap sentit perquè cal respectar el procediment i conèixer primer les xifres que plantegen els avaluadors. En només deu dies, que han estat prens de turbulències als mercats, alguna cosa profunda s'ha mogut a la Moncloa.

El govern espanyol ha cedit i ja admet que la possibilitat del rescat europeu és un escenari més que possible. Només falta el quan. Una allau d'informacions apuntaven que es pot començar a perfilar aquest dissabte mateix, però la Moncloa no vol precipitar-se per demostrar que el tempo no l'hi marquen des de fora.

La pressió internacional s'aguditza a mesura que passa el temps i Madrid es resisteix a posar en marxa el mecanisme per injectar diners comunitaris a la banca. El BCE, Berlín i la Comissió Europea van deixar anar aquest divendres declaracions més o menys contundents dirigides a Madrid, i amb els tambors del rescat 'suau' sonant cada cop més fort, Brussel·les bull. Ultima els preparatius tècnics per si cal injectar els diners imminentment.

Podeu llegir l'article complet a l' Ara Premium.

Més continguts de