Rato declara davant del jutge per haver col·locat el seu cunyat a Bankia

El jutge investiga si la contractació de Santiago Alarcó va ser irregular

L'expresident de Bankia, Rodrigo Rato,  torna als jutjats. El també exministre d'Economia declara aquest dijous al matí davant el jutge Antonio Serrano Arnal en la causa que investiga presumptes delictes en la seva gestió al capdavant de l'entitat. En aquesta ocasió, Rato ha de respondre pel fitxatge del seu excunyat,  Santiago Alarcó, com a assessor de l'entitat. 

La causa oberta contra Rato per Serrano Arnal és la mateixa que l'investiga per diversos delictes de blanqueig, corrupció entre particulars i administració deslleial. No té a veure amb les altres causes obertes contra el banquer: la de les targetes 'black' i la de la sortida a borsa de l'entitat.

El jutge té sospites que Rato va fer servir el seu càrrec al capdavant del banc que va haver de ser nacionalitzat per enriquir-se personalment, amb presumptes contractes fraudulents a empreses amb les quals tenia relació, i entramats societaris 'offshore'. 

Alarcó va entrar a Bankia el 2011, amb un salari de 120.000 euros anuals que es va anar duplicant cada any durant els dos següents. En total, Alarcó va percebre 800.000 euros de l'entitat. Rato ha defensat amb anterioritat el fitxatge per la preparació d'Alarcó.