L’alimentació del futur també atrau els empresaris tradicionals del sector. Segons ha pogut saber l’ARA, el centre d’innovació en alimentació ReImagine Food ha incorporat al seu consell d’administració Paloma Figueras-Dotti Daurella, cosina de la consellera delegada de l’embotelladora Coca-Cola Iberian Partners, Sol Daurella, i l’inversor català Lluís Seguí, cofundador del fons Miura. L’empresària -que és als consells dels grups Cacaolat i Cobega- ha adquirit el 10% del capital a l’empresa, mentre que Seguí, que també és president del grup de restauració Guzmán, ha adquirit el 5% dels títols.
Tots dos directius entren a l’accionariat a títol individual, a través de les seves pròpies societats patrimonials, però no han volgut comunicar el volum de la seva aportació. Així doncs, se sumen a l’empresa de pa congelat i brioixeria Europastry, al fabricant de cosmètics Natura Bissé i a l’advocat Emilio Cuatrecasas, que formen part de ReImagine Food des dels seus inicis.
Nova seu a Washington
La companyia també vol un tros del pastís americà. El projecte tecnològic estrenarà la setmana vinent una delegació a Washington. La nova oficina a la capital americana compta amb un equip de tres persones dedicat a buscar oportunitats de negoci en el sector alimentari. Concretament, posarà el focus en l’aplicació de la tecnologia per resoldre problemes globals com ara l’obesitat o el malbaratament de menjar. Per què a Washington i no a Silicon Valley? El seu conseller delegat, Màrius Robles, defensa que l’empresa va descartar instal·lar-se a la capital tecnològica del món per l’elevat cost de vida. Apunta que a Washington hi ha un nombre més elevat de fundacions i mecenes que ajudarien a reforçar el múscul financer del centre. L’empresa està negociant acords estratègics amb institucions com el Banc Mundial o la Universitat de Georgetown per compartir projectes d’innovació. L’any que ve el centre preveu obrir una altra seu a Singapur -on ja compta amb quatre clients importants- i no descarta obrir oficines en altres ciutats americanes.