ECONOMIA
Economia 27/04/2011

La Reserva Federal manté els tipus d'interès i confirma la fi del pla d'estímul monetari

La Reserva afirma que la reactivació econòmica d'Estats Units marxa a "ritme moderat" i afegeix que, encara que la inflació s'ha accelerat, l'alça dels preus serà temporal

Efe
1 min

WashingtonLa Reserva Federal ha mantingut avui els tipus d'interès a Estats Units per sota del 0,25% i ha confirmat que al juny acabarà com estava previst el pla d'estímul monetari de 600.000 milions mitjançant la compra de bons del Tresor.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La reunió del Comitè de mercat Obert, que dirigeix la política monetària d'Estats Units, ha conclòs avui dos dies de debats i serà seguida per l'informe de la Reserva sobre les seves previsions de creixement econòmic i per una conferència de premsa sense precedents del seu president, Ben Bernanke.

En el comunicat, l'entitat afirma que la reactivació econòmica d'Estats Units marxa a "ritme moderat" i afegeix que, encara que la inflació s'ha accelerat, l'alça dels preus serà temporal i mostra la seva preocupació per la persistència de l'alta desocupació.

Per unanimitat, els membres del Comitè han decidit mantenir per sota del 0,25% els tipus d'interès de referència que la Reserva ha fixat des de desembre de 2008 per a estimular el consum.

L'entitat ha tornat a insistir en què, donades les condicions econòmiques actuals, mantindrà els tipus en aquests nivells "excepcionalment baixos" durant un "període extens".

Segons el comunicat del banc central nord-americà, "la despesa de les llars i la inversió empresarial en equip segueix creixent", encara que ha afegit que "la inversió en estructures no residencials segueix dèbil i el sector de l'habitatge continua deprimit".

La desocupació ha baixat a Estats Units al 8,8% el mes de març, el que suposa el menor nivell en dos anys, però el comunicat de la Reserva ha recordat que "segueix sent elevat".

stats