Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

La Reserva Federal manté els tipus d'interès i confirma la fi del pla d'estímul monetari

La Reserva afirma que la reactivació econòmica d'Estats Units marxa a "ritme moderat" i afegeix que, encara que la inflació s'ha accelerat, l'alça dels preus serà temporal

La Reserva Federal ha mantingut avui els tipus d'interès a Estats Units per sota del 0,25% i ha confirmat que al juny acabarà com estava previst el pla d'estímul monetari de 600.000 milions mitjançant la compra de bons del Tresor.

La reunió del Comitè de mercat Obert, que dirigeix la política monetària d'Estats Units, ha conclòs avui dos dies de debats i serà seguida per l'informe de la Reserva sobre les seves previsions de creixement econòmic i per una conferència de premsa sense precedents del seu president, Ben Bernanke.

En el comunicat, l'entitat afirma que la reactivació econòmica d'Estats Units marxa a "ritme moderat" i afegeix que, encara que la inflació s'ha accelerat, l'alça dels preus serà temporal i mostra la seva preocupació per la persistència de l'alta desocupació.

Per unanimitat, els membres del Comitè han decidit mantenir per sota del 0,25% els tipus d'interès de referència que la Reserva ha fixat des de desembre de 2008 per a estimular el consum.

L'entitat ha tornat a insistir en què, donades les condicions econòmiques actuals, mantindrà els tipus en aquests nivells "excepcionalment baixos" durant un "període extens".

Segons el comunicat del banc central nord-americà, "la despesa de les llars i la inversió empresarial en equip segueix creixent", encara que ha afegit que "la inversió en estructures no residencials segueix dèbil i el sector de l'habitatge continua deprimit".

La desocupació ha baixat a Estats Units al 8,8% el mes de març, el que suposa el menor nivell en dos anys, però el comunicat de la Reserva ha recordat que "segueix sent elevat".

Més continguts de