Rosell defensa la proposta de l'FMI de rebaixar drets als treballadors indefinits

El president de la CEOE defensa "un contracte únic indefinit i que el cost de l'acomiadament sigui progressiu"

"Tant de bo convencéssim els indefinits per rebaixar certs drets i donar-los als temporals". Aquesta és l'opinió del president de la CEOE, Joan Rosell, que avui ha apuntat que a l'estat espanyol la creació de llocs de treball es fa a través de contractes temporals i ha apostat per millorar-los els drets, retallant els que ara tenen els treballadors indefinits.

Rosell advoca per "tenir un contracte únic indefinit i que el cost de l'acomiadament sigui progressiu". El president de la CEOE, però, ha assegurat que "això són teories, perquè la realitat és una altra i, desgraciadament, posar en marxa les teories és molt difícil perquè hi ha molts drets adquirits", ha matisat.

De cara al futur, Rosell ha explicat que a l'empresari li agradaria "incrementar els sous", però "desgraciadament, en aquests moments, a Espanya més de la meitat de les empreses no tenen beneficis". L'empresari no s'ha estat de recordar les 36 reformes laborals que s'han dut a terme des que es va aprovar l'Estatut dels Treballadors.

En referència a l'última reforma del 2012, Rosell ha comentat que "en tindrem moltes més, totes les que siguin necessàries per adaptar la legalitat a la realitat", alhora que ha assegurat que "la flexibilitat és absolutament important".

Pel que fa a les recomanacions fetes a Espanya pel Fons Monetari Internacional (FMI), Rosell ha dit que algunes són compartides i d'altres ja s'han fet. En concret, ha posat l'exemple dels acords entre la patronal i els sindicats de moderació salarial, "una fita" segons Rosell.