Sacyr atura les obres al canal de Panamà i demana negociar

El consorci ha presentat una nova proposta de finançament a l'Autoritat del Canal per a la finalització de l'obra

El Consorci de Grups Units pel Canal (GUPC), que lidera Sacyr, ha anunciat que de moment s'han suspès els treballs al Canal i ha confirmat que ha entregat a l'Autoritat del Canal de Panamà (ACP) una nova proposta per arribar a un acord de finançament compartit.

El consorci, en un comunicat remès a la Comissió nacional del Mercat de Valors (CNMV), avança que en aquest s'hi recullen les "inquietuds" de l'ACP al mateix temps que proporciona els fons necessaris per acabar l'obra del tercer joc de rescloses.

L'empresa ha assegurat que, tot i que l'ACP no ha pagat una factura pendent de 50 milions de dòlars (36,9 milions d'euros), segueix buscant un acord de cofinançament amb els contractes i les lleis vigents. "Un acord és l'única solució que permet la continuació immediata de les obres i l'acabament de forma més eficient del projecte en benefici d'ACP i Panamà", ha subratllat el consorci en el comunicat.

A l'espera d'una entesa que funcioni per a la finalització de l'obra, s'han suspès els treballs en el projecte degut a la negativa expressa de l'ACP d'estendre el protocol de negociació dirigit a trobar una solució que permeti la continuació i finalització de les obres, han assenyalat.

En aquest context, l'Autoritat del Canal ha entrat en una fase accelerada de decisions per posar fi a la construcció del tercer joc de rescloses de la via al 2015, amb o sense el consorci contractista.