Publicitat
Publicitat

L'impost de patrimoni aportarà 1.080 milions més a les autonomies

Salgado diu ara que 160.000 contribuents amb més de 700.000 euros pagaran l'impost que el consell de ministres aprovarà demà pels anys 2011 i 2012 per recaptar 1.080 milions d'euros. Salgado ha exposat que, mentre no es canviï la llei, els 2.100 milions que ja substitueixen l'impost del patrimoni es mantindran tot i que les autonomies recaptin, a més, aquesta nova taxa. Ha admès que l'administració estatal no hi guanyarà res

La vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ha dit que després d'una "certa indefinició" sobre les declaracions del portaveu del govern espanyol, José Blanco, i el candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, finalment l'impost del patrimoni que s'aprovarà demà afectarà 160.000 contribuents –tenint en compte les dades del 2007–, que tenen més de 700.000 euros, i per tant multiplicarà per set el mínim anterior. 

Salgado ha indicat que l'impost es recupera tal com estava abans de la seva supressió per part de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, i permetrà recaptar 1.080 milions els anys 2011 i 2012. Les modificacions en relació amb l'impost que va estar en vigor fins al 2008 es fan per evitar que es gravin els patrimonis "mitjans".

Les autonomies en sortiran beneficiades perquè "a curt termini no és possible" suprimir la compensació que reben des de la supressió d'aquesta taxa. La vicepresidenta considera que és "jurídicament complex" suprimir-ho i per tant, mentre no es canviï la llei, les autonomies rebran la compensació que ja rebien fins ara a més dels ingressos que puguin obtenir. "Les autonomies comptaran durant dos anys amb més recursos per afrontar les seves despeses".

Més continguts de