Economia 21/12/2010

Joan Rosell guanya les eleccions a la presidència de la CEOE

Demana als polítics que impulsin reformes com a "millor medicina" per a l'Estat i insta a la unitat en la diversitat del món empresarial

Miquel Codolar
1 min

MadridEl president de Foment del Treball, Joan Rosell, és el quart president de la patronal espanyola després d'haver guanyat les eleccions que s'han celebrat aquest dimarts a Madrid amb 444 vots. El president de la patronal andalusa, Santiago Herrero, ha perdut les eleccions en obtenir 247 vots. Hi ha hagut 16 vots en blanc i tres de nuls.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al seu primer discurs després de les eleccions, Rosell ha dit que intentarà convèncer als partits polítics que les reformes són la "millor medicina" per el futur de l'Estat. Davant de l'assemblea electoral ha dit que considera que aquestes reformes són "imprescindibles" i "ineludibles". Ha defensat que la CEOE estigui present a la vida política que és la representació legítima dels empresaris.

Pel que fa a la patronal espanyola, ha demanat ser "valents" per impulsar reformes, tot i que no hi haurà grans canvis en la organització interna, més enllà d'una reducció de les vicepresidències de 21 a 9. De fet, ha exposat que es vol rodejar del president de la patronal madrilenya, Arturo Fernández, el president de Cepyme, Jesús Terciado i el secretari general de la CEOE, José Maria Lacasa, que fins ara han estat homes de confiança de Gerardo Díaz Ferrán.

stats